... tule meille, tuo joulu tullessasi!"

Nyt jo ihan totinen pyyntö Tuomaalle. Vaikka samalla tiedänkin, että ei se tästä jouluisemmaksi tule hänenkään avullaan. Samoin myös tajuan, että jouluni ovat luultavasti muuttuneet nyt tällaisiksi. Enää ei riitä ajattelu, että "...joulumaa ... jokaiselta löytyy sydämestä". Nyt on ryhdyttävä määrittelemään itselleen uudestaan tämä joulu-juttu. Maaria Leinonen sanoo (paheksuvasti?) runossaan "...ihmiselle pitää selittää kaikki, joulukin", niinpä.

siirto%201173.jpgsei.jpgsiirto%201086.jpg

Sydämestä ei minulta nyt löydy joulua. Siellä ollaan väsyneitä, hermostuneita ja sairaita. Ei siellä tunnu liikutuksen riipaisua kauniista joulu-rekvisiitasta, ei edes tähtitaivaasta. Jouluvalot alkoivat eilisessä väsymyksessä näyttää ryhelöisiltä tulehduspesäkkeiltä (kuva tuollaisesta ehti iskostua mieleen ikuiseksi ajoiksi syksyllä, kun netin sivuilta syöksyi silmille sinne juuri tuollaisilla kuvilla kylvettyä viirusta). Hankkimani joululahjat tympäisevät niin viimeisen päälle, että tuntuu ihan vaikealta antaa niitä eteenpäin. Joululaulut soivat vääränuottisina Meniéren takia ja niiden sanatkin tuntuvat minusta liian naiiveilta, että niitä viitsisi kuunnella. Jopuluruokaa tuntuu hyvältä ajatella. Kunhan muistaa syödä sitä niin vähän, ettei neiti Keliakian ipana-kaveri pääse vauhtiin kipeyttämään vatsaa oksennuskuntoon.

Erikin sekä Miirun ja Maarun kanssa haluaisin viettää joulua rauhassa täällä kotona. Ehkäpä saisin rakennettua uudenlaisen oman joulutunnelman. Mutta nyt on toteutettava suunnitelma Emman joulusta, sitä vaatii isovanehmmuus. Ehkäpä joulun tunnelma vielä löytyy rauhallisista hotelli-illoista tai lapsenlapsen joulu-huminasta. Tai niistä puolestatoista joulupäivästä, jotka ehdimme olla matkan jälkeen kotona ennen Erikin etäpesäketutkimusta.

ihm.jpgsiirto%201068.jpg

Tähän tämä suunniteltu ja odotettu matka päättyy. Jouluun - kalenterilliseen sellaiseen - tässä tultiin ja 71.:kin se on niinkuin otsikossa mainitaan. Tämän onnellisempaa huipentumaa tälle ei tule. Ehkä löydän joitain kauniita ja jouluisia kuvia tähän liitettäväksi.

siirto%201081.jpgsiirto%201098.jpg

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

Maija