(Tutkinnanjohtajalle on tullut lukemattomia - mutta siis kylläkin luettuja - vihjeitä, tunnustuksia ja muita mielenilmaisuja Etsintäkuulutuksen johdosta. Tällä paikalla keskitymme Joulumatka-ryhmästämme kirjattuihin merkintöihin. Pöytäkirjat on käännetty suomeksi ja vastaamaan ihmisten ajatuksenjuoksua kuulustelutilanteessa mukana olleiden kulloistenkin tulkkien toimesta. Kuultuinahan on myös eläimiä ja muita epätavallisia tahoja.)

Kuulustelupöytäkirja 1/1 (käännös)

Paikalla Tutkinnanjohtaja = Tj ja Erik = E. Aika 30.12.2015 klo 20.15.

Tj: Kertoisitko tapahtumainkulusta Talven osalta.

syy.jpg

E: Tunnen jonkinasteista syyllisyyttä Talven katoamiseen ja haluan, että joku virallinen taho harkitsee tekojeni mahdollisen vaikutuksen asiaan. - Asia on nimittäin niin, että palasin sairaalasta leikkauksesta 18.11.2015.  Minut oli määrätty neljäksi viikoksi sairaslomalle, jolloin en saisi tehdä mitään ruumillisesti raskasta. Seuraavana yönä alkoi sataa raskasta, märkää lunta. Sitä tuli pari- kolmekymmentä senttiä. En siis saanut mennä aukaisemaan 25 metrin mittaista tietä talolta maantielle eikä meillä ollut ketään muutakaan, joka olisi voinut tehdä sen. Olimme niin kutsutusti motissa. Siinä vaiheessa kirosin lumentulon alimpaan helvettiin. Sitähän sanotaan, että on harkittava  tarkkaan, mitä toivoo, sillä joskus toiveet  saattavat  toteutua. Nyt sitten ajattelen, että mitä jos minun toivetteni toteutumishetki olikin tuona lumisena päivänä ja nyt siis olen vastuussa tästä lumettomuudesta.

help.jpgsai.jpglumit.jpg

Tj: Entä Joulu, olitko kironnut senkin?

E: En. Mutta minä en ole koskaan tuntenut Joulu Tunnelmallista, joten en ole pannut merkille sen katoamista.

Tj: Onko sinulla vielä jotain lisättävää asiaan?

E: Kyllä vielä lisää lumettomuuteen.  - Kuten sanoin, en tunne Joulu Tunnelmallista. Tapanani on kuitenkin joka adventtiaikana laitella jouluvaloja ulos. Teen sen osittain siksi, että valojen miettiminen ja totetuttaminen on mielenkiintoista ja osittain, koska valot perheemme toisen jäsenen mielestä ovat hienoja. Ja nyt ulkona oli mustaa ja pimeää, joten valot pääsivät vielä enemmän oikeuksiinsa. Iloitsin siis lumettomuudesta tässäkin mielessä.

lo.jpgvalo.jpg

Tj: Jos sinulla ei ole muuta lisättävää, niin päätämme kuulemisen tähän kellon ollessa 20.32.