"Joulumaahan matkamies nyt moni tietä kysyy..."

jou.jpgpa.jpg

Tännekö Joulumaahan me ollaan matkalla? Vai peräti maailmankaikkeuteen?

lo.jpg

Ja millä me aiotaan matkustaa? vas.jpg456.jpg Vai peräti avaruusraketilla?

"...Sinne saattaa päästä, vaikka paikallansa pysyy."

Katri Helena lauloi noin 40 vuotta sitten Joulumaasta: "Joulumaa on muutakin kuin tunturi ja lunta. Joulumaa on ihmismielen rauhan valtakunta." Niinpä. Sinne mielemme rauhan valtakuntaan tässä ollaan matkalla tämän seurueen kanssa. Kulkuneuvoa matkalle ei ole, vaan syvyyssukellus on suoritettava vanhanaikaisesti tuntemalla, ajattelemalla, olemalla ja elämällä.

"...eikä sinne matka silloin kovin kauan kestä, joulumaa kun jokaisella löytyy sydämestä." Tuosta olen eri mieltä. Minulla ainakin on mielessä ja sydämellä niin paljon muuta, arkista, että sen pois raivaaminen edes tämän talvenjuhlan ajaksi vie ainakin nämä 4 adventtiviikkoa.

Vaikka kulkuneuvoa ei olekaan, on olemassa muita konkreettisia keinoja, joiden avulla mieltä voi ohjata päivä päivältä lähemmäs tuota rauhanvaltakuntaa. Niin arkipäiväisiä keinoja kuin joululeipomiset, kodin saattaminen juhlakuntoon siivoamalla ja koristelemalla, lahjojen ostamiset jne. Nuo asiat eivät ole joulun merkitys, mutta ne ohjaavat vajavaista mieltämme pääsemään juhlantunnelmaan ja avautumaan suurten, ihmeellisten asioiden ajattelemiselle.

Huomenna on kurssi kohti joulua. Odotan yhtä paljon tätä matkaa kuin perille pääsyäkin.

joulukaappi%20010.jpg