11%20002.jpg

... karvapallot, unilelut, yölliset häiriköt, maailman sulomussukkaisimmat kissanhömpysykkäiset Samu ja Tikru. Jos jonnekin lähdetään, niin nämä ovat valmiina kuin Melperi sotaan.

Jouluunmeno näiltä sujuu moitteettomasti aina siihen asti, kunnes kinkku nostetaan pakasteesta sulamaan ja tuoksumaan. Sitä voisi helposti luulla, että nämä alkaisivat kinuta  maistiaisia. Mutta ei. Kaikki meidän kissamme ovat olleet siinä mielessä muslimeja, että ne inhoavat  sianlihaa, ainakin paistamatonta sellaista. Jopa siinä määrin, että eivät voi oikein syödä mitään muutakaan, ennenkuin kinkku on paistettu. Mikähän tuossa on takana? En ole se kummemmin selvitellyt asiaa, todennut vain asiain tilan näiden parinkymmenen kissavuoden aikana.

Joulut olivat surullisen ongelmallisia meidän kissoille niihin aikoin, kun Peterin Kati-koiru oli olemassa.

siirto%20370.jpg

Eivät tulleet toimeen keskenään - koira ja kissat -, joten kissat joutuivat pois asuinhuoneista  päiväsajoiksi. Vaikka takkahuoneessa ja saunanpuolella on lämmin ja nuo tilat ovat keittiön välittömässä yhteydessä, kissat olivat poissa tolaltaan, kun eivät päässeet valitsemaan olopaikkojaan ihmisten läheisyyteen. No. Nuo ajat ovat menneet. Niin ovat myös silloin eläneet Kati ja kissat Johan, Einar ja Otto.

 

Nämä nykyiset möpsykkäiset saavat elää leveästi joulunakin.

siirto%20469.jpg

Samu-vauva

siirto%20399.jpg

Tikruliininen

siirto%20491.jpg

Karmaiseva Miska-peto

Heidän ensimmäisinä jouluinaan yritettiin pitää Kikin Miskaa täällä, mutta se ei onnistunut. Miska on Alfa-uros ja isoin. Tikru pelkäsi ihan vapinaan asti sitä ja kaikista pienin, Samu yritti tapella urheasti, mutta ei paljon jaksanut. Kävi aina välillä lepäämässä ja Miskaa komenneltiin pysymään rauhallisena. Sitten taas Samu yritti... jne. Niinpä päädyttiin siihen vähitellen, että Jouluaattoa vietetään Vaasassa päiväseltään, jona aikana Samu ja Tikru ovat yksin kotona.

Marssijärjestys tälle joululle on, että Kristina, Miska ja Hannes ovat Vaasassa ja meidän kissoille tulee hoitaja pariksi päiväksi. Me muut kaikki matkaamme jouluksi Kalastajatorpalle sekä Emmoille ja niille. - Jos siis kaikki matkaajat ovat asiasta yhtä mieltä.

"Iloksi sinutkin on tarkoitettu..." sanoo Maaria Leinonen joulurunossaan. Hän ei ole tiennyt tarkoittaa miiruani ja maaruani runoa kirjoittaessaan, mutta minä tarkoitan. Iloksi ja myös suruksi.