Miirulla ja Maarulla ei ole passia matkaa varten, mutta heillä on kuitenkin esittää kuvia omasta henkilökohtaisesta itsestään. Tämä tämänkertainen mukaan tulija ei näe itseään peilista eikä sitä ole voitu koskaan kuvata tai muutenkaan konkretisoiden paikantaa.

12.jpg

Tällaiselta se tuntuu ja tuolla sisäkorvan uumenissa se asustaa.

222.jpg

Sille on kirjoitettu selityksiä ja kuvauksia, mutta kuitenkin päädytty toteamaan, että 111.jpg. Sitä yritetään konkretisoida, koska on vaikea taistella näkymätöntä vihollista vastaan. Mutta turhaan. Se ei tule silmiemme verkkokalvoille, vaikka sitä on houkuteltu jopa suunnittelemalla sille omia korujakin, joista tässä yksi index.jpg.

Minä kerron omasta Meniéristäni.

Se on yhtä vanha kuin minäkin, sillä se oli alusta asti piilottuneena geeneihini. Ulkonaiseselta ilmentymiseltään se on minua 7 viikkoa nuorempi. Sen ikäinen olin, kun geenini ja ulkoiset olosuhteet räjäyttivät toisen korvani ja vaurioittivat toisen sellaiseksi, että Meniére saattoi asettua sinne olemaan ja odottamaan uusia otollisia olosuhteita voimistumiselleen. Tällaisen tilaisuuden se löysi 31.10.1985 . Siitä asti se on jyrissyt, vinkunut, humissut pääni sisällä ja riistänyt nykäyksittäin kuuloani aina vain heikommaksi. Se on myös tarjonnut kiertohuimausten myötä aistielämyksiä, jonkalaisia en aiemmin ole voinut edes kuvitella olemassa olevaksikaan.

Aikani pelkäsin sitä - pelkään tietenkin vieläkin jossain määrin. Pitkän yhteisen taipaleemme aikana olen kuitenkin uskaltautunut sitä tutkimaan ja inhimillistämään. Olen huomannut, että se haluaa tulla ottamaan osaa syöminkeihin ja juominkeihin. Se nauttii paljosta hälinästä ja riehaantuu itsekin hälisemään. Se vain ei tiedä rajoista mitään, joten kaikki, mitä se tekee menee aina överiksi.

Joulu on Meniéreni lempijuhla. Silloin se haluaa olla mukana kaikessa. On suolapitoisia, raskaita ruokia, ylensyömistä, hiilihappoisia Roseeviinejä. Ja ennenkaikkea joulumusiikkia ja mielenliikutuksia. Kaikesta tästä huumautuneena se riehuu ja rellestää ja melkein vie minusta - sen temmellyskentästä - hengen.

333.jpg444.jpg666.jpgsiirto%201173.jpg

 

Olisiko Meniére se meidän matkaseurueemme häirikkö? Minä ainakin osaltani yritän varoa luomasta Meniérelle otollisia olosuhteita häiriköintiin. Haluaisin sen kuulostelevan muita matkantekijöitä ja käyttäytyvän hillitysti. Miten käy, ja keitä vielä on ilmoittautunut matkalle mukaan?