joulukaappi%20003.jpg

Aikanaan tämä kaappi ostettiin äidille. Olimme hänen mukanaan valitsemassa sitä.  Äiti piti kaapin laatikoissa pöytäliinoja ja jotain koristeita. Lasiovien takana oli muistoja lähinnä hänen  matkoiltaan Hollantiin ja Venetsiaan. Ja oli siellä yksi hylly täynnä perillisten kuvia.

Kun kaappi äidn kuoleman jölkeen muutti meille, asettui se kuin luonnostaan olemaan keittiön ja ruokailutilan väliselle seinämälle. Sijainti saneli sen ensiksi astiakaapiksi ja liinojen ja servettien säilytyspaikaksi.

Yhtenä Nuutinpäivänä, kun keräsin joulua pois pöydiltä ja muilta pinnoilta, keksin alkaa tyhjentää kaapin hyllyjä astioista ja rupesin laittelemaan tilalle erilaisia jouluasetelmia. Siitä asti kaappi on pitänyt sisällään joulun vuodet ympäriinsä. Laatikoissa on joululiinoja, kynttilöitä, jouluisia pöytäkoristeita jne ja hyllyillä vuosittain vaihtelevia joulujuttuja.

joulukaappi%20002.jpg

Mitä lähemmäs adventtiaika tulee, sitä enemmän juuri tämän kaapin päälle ilmestyy hankkimaani rekvisiittaa. Tänä vuonna ole hankkinut kirppiksiltä uudenveroisia kauniita pikkurasioita ja purkkeja, joihin saan pakata joululahjoja.

joulukaappi%20006.jpg

Kun aikanaan pääsin eläkkeelle, työtoverit antoivat läksiäislahjana Tämän Tomtejul-kahviastiaston ja joulunpunaisen lakkapintaisen tarjottimen. Ihana lahja jouluihmiselle.

joulukaappi%20007.jpg

Kristinalta olen saanut nämä upeat Villeroy&Bochin mukit, tarjoiluvadin ja joulunajan aamiaishillopurkin. Niiden kanssa asuu kaksi pientä, ohutta mistellein koristeltua pikaria, mitä käytämme Erikin kanssa, kun kippistämme Uudellevuodelle.joulukaappi%20008.jpg

Näille englantilaisille Spode-kupeille olen yrittänyt etsiä puurokulhoja, koska käytän noita kuppeja koko adventtiajan aamiaisastioinani. Aikanaan nämä on ostettu Helsingin Stockmannilta, mutta sen koommin en ole löytänyt mitään näistä astioista Suomesta.

joulukaappi%20009.jpg

Tämä kahvia tarjoileva Lucia joukkoineen on viime vuosina ollut kaapissani esillä, samoin tontut ja joulupukit.

joulukaappi%20010.jpg

Joulukaappi - kaappi, jossa asuu joulu. Tämän näköisenä nyt. Miltähän se näyttää 13.1.2016, jolloin olen taas kerran arkipäiväistänyt huushollini joulun jäljiltä?